1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Iskolába csalogatták az óvodásokat

Régi hagyományt, a Gergely-járást elevenítették fel a lakiteleki óvodában. Az általános iskola első osztályos diákjai, kis műsor keretében, az intézményükbe „csalogatták” a nagycsoportos óvodásokat.

 

Az elmúlt év őszén három első osztály indult az általános iskolában. Most azok a kisdiákok, akik egy évvel ezelőtt még az óvodába jártak, a nagycsoportosoknak mutatták meg azt, hogy mit tanultak eddig az iskolában. A diákok vidám énekekkel, mondókákkal próbálták ráirányítani a figyelmet arra, hogy mit is jelent iskolába járni. Hívták, csalogatták őket, hogy menjenek közéjük. Az óvodások természetesen jó szívvel fogadták a meghívást. Mindegyiküknél egy-egy szalag volt, nevükkel ellátva, amit felkötöttek arra a botra, amit az első osztályosok hoztak. Akadtak olyanok, akik még nem igazán tudták megkötni a szalagot, nekik az óvó nénik segítettek. A „toborzás” végén az óvodások megvendégelték az iskolásokat apró süteménnyel, üdítővel.

Szeptembertől ötvenegy kisgyerek lépi majd át a lakiteleki általános iskola kapuját. Ők két osztályban fogják majd elsajátítani az olvasást, írást számolást.