1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Falukarácsony kitüntető díjakkal

A negyedik adventi gyertyát is meggyújtották a nyárlőrinci falukarácsonyon. Az általános iskola tornaterme ezúttal is megtelt érdeklődőkkel, akik az ünnepre érkeztek.

 

Először Pénzváltó István polgármester szólt a jelenlévőkhöz. Örömét fejezte ki, hogy ezúttal is sokan elmentek a település egyik legnagyobb ünnepségére. A negyedik gyertyát Kókai Géza református tiszteletes gyújtotta meg, ünnepi szavai után.

A falukarácsonyon először szólt kamaramuzsika, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar jóvoltából. A karácsonyi hangulathoz hozzátartozik a betlehemes játék, amit az általános iskola hittanos tanulói adtak elő. A Pántlika néptánc csoport apró táncosokból áll. Ők is bemutatták produkciójukat. Kiss Csilla Fekete István novelláját mondta el. A Lóca együttes tagjai karácsonyi dalokat adtak elő.

A községben hagyomány, hogy a falukarácsony alkalmából köszöntik, és ajándékkal lepik meg a 85 éven felüli lakosokat. Ezúttal harmincnyolcan kaptak ajándékot az önkormányzat jóvoltából. A település érdekében ezúttal is sokan végeztek közösségi munkát önzetlenül. Őket Pénzváltó István köszöntötte és ajándékot adott át részükre.

Minden évben a falukarácsony alkalmával adják át a település legnagyobb elismerést a Nyárlőrincért Kitüntető-díjat. Ezúttal Gyenes Katalin a megyei kórház sürgősségi osztályának főnővére, a településen élők betegségek megelőzésében és gyógyításában végzett önzetlen munkájáért, Hajagos Ágnes pedig az egyház tevékenységében végzett több évtizedes munkájáért vehette át az elismerést Pénzváltó István polgármestertől.

A település első embere azoknak is megköszönte a munkáját, akik a program szervezésében, létrejöttében tevékenykedtek. A műsor végén a programban szereplők közös énekkel köszöntötték falukarácsony résztvevőit.