1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Hatalmas tortát kaptak karácsonyra

Változatos programot láthattak azok a nézők, akik elmentek a lakiteleki falukarácsonyra. A művelődési ház nagyterme színültig telt, sokaknak nem jutott ülőhely, és még az előtérben is voltak.

 

A jelenlévőket Zobokiné Kiss Anita polgármester üdvözölte, aki nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte Dékány Zoltánné könyvtárvezetőt. Ezt követően Kókai Géza református tiszteletes monda el karácsonyi gondolatait. A két konferanszié: Németh Nóra és Szénás Cintia először Tücsök Peti gyermek műsorát konferálta be. Ezt követően először a Szivárvány Óvoda Mazsola csoportja lépett a színpadra. Őket követte a népdalkör, majd dr. Finciczky Sándorné szavalata. Az ifjúsági néptánccsoportosok után egy modern táncot mutattak be a Zafira Dance Team tagjai. Kasztel Anita szavalata után a Dudorások citera zenekar következett, majd pedig Faragó Anett énekelt. A kunszentmártoni mazsorettek látványos produkciót mutatta be. Őket az Aero Fitt Dance táncosai követték. A tiszaalpári Bende Lili ének hangját is megcsodálhatták a nézők. Veréb József és Prógli Mártonné éneke után a polgármesteri hivatal dolgozói is felmentek a színpadra és közöse énekelték el a Ha elmúlik karácsony című dalt.

Galgóczy Zsolt programszervező Mikulás és betlehemi jászol néven hirdetett rajz versenyt óvodások, alsó és felső tagozatos diákok részére, amire több mint százötven pályamű érkezett, nem csak Lakitelekről. A verseny eredményét ezen az estén hirdették ki. Az óvodásoknál első helyen végzett Pekár Attila Bence. Az alsó tagozatosoknál a zsűri Faragó Bianka rajzát találta a legjobbnak. Második lett Bánfi Andrea, harmadik pedig Valentin Zsanett és Bencsik Nikolett. Különdíjat kapott: Lendvai Márton és Papp Loretta, Tasi Berta, Hürkecz Milán Aurél, Varga Dalma, Klingert Georgina, Varga Ádám, Tóth-Péli Márk, Dakó Tibor és Vass Fanni. A felső tagozatosoknál első helyen végzett Fekecs László.

Nem múlhat el falukarácsony hatalmas torta nélkül. Ez már megszokott a településen. Ezúttal hatszáz szeletet lehetett kivágni belőle. Az elmúlt évinél is nagyobb tortát készített a falukarácsonyra Oroszi Hajnalka cukrász a Laki-Konyha Kft. dolgozója. Ezúttal négy féle ízből: erdei gyümölcsös, gesztenyés, csokis, és citromosból lehetett válogatni. Az emeletes torta hossza185, szélessége száz centiméter volt. Több mint nyolc órát töltött a konyhában Hajnalka, mire elkészült vele. Az ízletes süteményhez felhasznált kétszáz tojást, tíz liter tejszínt, három kiló marcipánt, tíz kiló cukrot, hat kiló lisztet, tíz liter tejet, hogy csak a nagyobb tételeket említsük. A legtöbb órát a torta díszítésével töltött. Természetesen ezúttal is ott volt rajta a Lakitelek Falukarácsony 2015 felirat, a kft, és az egyik támogató, a Jutka ABC logója. Közel ötszázan kóstolták meg a finom süteményt. Akadtak olyanok, akik repetát is kértek, de olyanok is, akik mind a négy fajtából ettek.