1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A nyúl vadászatnál rókát is lőttek

Ebben a vadászati szezonban első alkalommal rendeztek nyúlvadászatot Nyárlőrincen, és nem is fognak többet. Ennek az oka az, hogy kevés a tapsifüles.

 

Ezúttal nem csak helyi, de vendégvadászok is részt vettek a hajtásban. A vadászat megkezdése előtt Nagy Sándor vadászmester hívta a figyelmet, hogy mire kell vigyázni. A legnagyobb problémát a köd okozta, ami miatt másfél órával később kezdődött a hajtás. A nyúlon kívül még fácánkakasra, valamint dúvadakra lehetett lőni. Összesen két nagy hajtást terveztek és ennyi is lett belőle. Nyárlőrincen hagyomány, hogy vagy közös reggelit, vagy közös ebédet szerveznek. Ezúttal egy kisteherautó platóját terítették meg a reggelihez. Tojásrántotta, disznótoros, májas, disznósajt és még több fajta étel várta a vadászokat. Hozzá meleg teát is kínáltak.

A reggeli után folytatódott a vadászat. Ezúttal többnyire erdős területet jártak be. A hajtásban egy kilenc tagból álló vaddisznókondát is láttak a vadászok, néhány nagyobb kocával, süldővel és egy kisebb malaccal. Rájuk természetesen nem lőttek. Lőtték viszont a nyulakat és a kakasokat. A megszokott helyen, a vadászháznál tették le a terítéket, amelyből kiderült, hogy huszonöt nyúl, tizenegy kakas, két szajkó, és két róka került puskavégre. Az egyik ravaszdit nem vitték be a vadászházhoz, ahhoz később visszamentek.

Nagy Sándor megköszönte mindenkinek a sikeres vadászatot és először a vendégeket, majd pedig a helyieket szólította, hogy megkapják a részüket. Nyúlra ebben az évben már nem lőnek, de fácánra még igen a nyárlőrinci puskás emberek.