1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Nyugdíjasok vidám összejövetele

Minden év őszén összejövetelt tart a tiszaalpári Árpád Fejedelem Nyugdíjas Klub. Ezúttal nem egyedül szórakoztak, meghívták a szomszédos település, Lakitelek nyugdíjas klubjának tagjait is.

 

A művelődési ház előterében harmónika hangjával köszöntötték az érkezőket, a nagy teremben pedig terített asztalt várta a nyugdíjasokat. – Az ilyen összejövetelek még jobban elmélyítik a barátságot a két klub között – mondta köszöntőjében Szilágyi Ferenc, a házigazdák nevében. Korábban a klub tagjai voltak Lakiteleken, ahol nagyon jól érezték magukat. Ezt viszonozták most a meghívásukkal a tiszaalpáriak. Szilágyi Ferenc elmondta, hogy 2014-ben a farsangi mulatságon Novák Zoltán felajánlott egy bárányt a tombolába, ami mostanra megnőtt, találkozott egy fém pengével és egy bográcsban landolt. Ifj. Barna Sándor szintén tett egy bárány felajánlást a tombolába. A sors szeszélye folytán mind a két bárányt egy személy nyerte meg, Tógyerné Kiss Éva, aki már a megnőtt állatokat ajánlotta fel a mostani vacsorára.

A műsorban először az általános iskola tanulói léptek a színpadra, majd pedig a klub tagjai adtak elő verseket és felcsendült a furulya szó is. Egy vidám házasságkötésnek is szemtanúi lehettek a jelenlévők Kiss Jánosné, Tímár Béláné és Kerekes András jóvoltából. A műsort tapssal köszönték meg a két klub tagjai és a meghívott vendégek. Ezt követően tálalták fel a birkákból készült vacsorát. Az esten Szepesi István húzta a talpalávalót, mert a nótázás és tánc is hozzátartozik egy ilyen nyugdíjas esthez.