1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Megünnepelték az idősek napját

Minden évben megünnepelik az Idősek Napját Tiszaalpáron, a Gondozási Központban. Ezúttal is kis műsorral kedveskedtek az otthon lakóinak.

 

Palásti Viktor intézményvezető köszöntötte a gondozottakat. Elmondta, hogy az ENSZ közgyűlése 1990-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Azóta hivatalosan október első napján köszöntik az idős embereket. Ez a nap a szép korúakról szól, felhívja mindenki a figyelmét a megbecsülésükre, támogatásukra, arra, hogy szeressük, tiszteljük és elfogadjuk őket. A család mellett az önkormányzat is igyekszik mindent megtenni azért – és nem csak ezen a napon, hanem az év 365 napján – hogy méltó, nyugodt éveikben megkapják mindazt a segítséget, támogatást mely szebbé, teljesebbé teheti mindennapjaikat.

Dr. Taricska Tibor alpolgármester is köszöntötte az otthon lakóit. A műsorban először szavalatot hallhattak az idősek, majd az óvoda Tengelice csoportjába járó gyerekek mutatták be műsorukat. Énekes, táncos produkciójukat megtapsolták a Gondozási Központ lakói. A kis műsor után a nővérek almás, meggyes, túrós és mákos rétessel kínálták meg nem csak az időseket, de meghívottakat is.