1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Készítsünk mesefilmet

Rajzpályázat általános iskolások részére
A lakiteleki Petőfi Sándor Művelődési Ház rajzpályázatot hirdet:

„Készítsünk mesefilmet" címmel.

A művelődési ház és a színjátszó csoportok együttműködésében egy új kezdeményezést szeretnénk megvalósítani. Tavasszal elkezdjük három klasszikus mese feldolgozását, amelyeket mesélő és a különböző hangokon megszólaló szereplők elevenítenek meg és háttérhangokkal, esetleg zenével színezve kerülnek felvételre.

A hanganyagot a szereplők és a művelődési ház elkészíti, de nagy szükségünk lenne rajzos kezű és kedvű gyerekekre, akik a látványt fogják megteremteni a készülő filmhez.

Első körben három mesét választottunk ki:

A kismalac és a farkasok Piroska és a farkas A három kismalac

A művelődési házban átvehető lesz a pályázati kiírás, amely tartalmazza azokat a képeket, amelyeket meg kell majd rajzolni. A képeket snitteknek fogjuk nevezni, a snitt lista minden meséhez elkészül.

Egyéni rajzokat, csoportos munkákat és osztályok rajzait is szívesen várjuk.

Nem muszáj minden képet elkészíteni a pályázóknak! A mesefilmek snittjeit több pályamunkából fogjuk összeválogatni, így akár egy rajz is pályázhat és bekerülhet, ha a zsűri úgy ítéli meg.

A mesékhez tartozó snitt listák február 18-tól átvehetőek a művelődési házban vagy letölthetőek a www.lakitelek.hu oldalról.

Díjak:

A kiosztásra kerülő díjakat Lakitelek Önkormányzata, a Tőserdő Turisztikai Kft, valamint a Petőfi Sándor Művelődési Ház ajánlja fel a pályázók számára.

Az elkészült filmek premier vetítését a művelődési ház mozitermében rendezzük meg a tervek szerint júniusban, a tanév végén.