3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2021.03.03. szerda, Kornélia
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Tánccal járó szüreti felvonulás Tiszaugon

Gyerekek és felnőttek egyaránt részesei voltak a tiszaugi szüreti felvonulással járó táncnak. Már délben gyülekeztek a fogatok, lovasok, hogy a menetben részt vegyenek.

 

A kis település lakossági létszámától függetlenül nagyszámú érdeklődő kísérte a szüreti felvonulást. A művelődési ház előtti parkolóban gyülekeztek a fogatok és a táncosok, a hol a kisbíró dobpergés után felolvasta, hogy mire is készülnek ezen a délutánon és mindenkit hívott az esti bálba. A nyitótáncot a legkisebbek az óvodásokból és iskolásokból álló csoport kezdte. Őket követték a felnőttek, miközben a csőszpárok pogácsával és jó fajta itókával kínálták az érdeklődőket. A tánc után a több mint huszonöt kocsiból álló menet elindult, hogy végig járja a település utcáit. Útközben több helyen is megálltak és tánccal szórakoztatták az érdeklődőket. A fogatok, nem csak helyből, de a szomszédos településekről is érkeztek.

A felvonulás után a táboros gyerekek munkáiból nyílt kiállítás a könyvtárban, de szüreti eszközöket és tárgyakat is bemutattak a nézőknek, akik különböző szüreti technikákat is megismerhettek. A vacsorával egybekötött bált a kisközség tornatermében tartották. A vidám hangulatot csak fokozta, mikor a Sógorok is színpadra léptek.