1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Tanulószerződés pályakezdők támogatására

Uniós támogatással szerezhetnek munkatapasztalatot pályakezdő fiatalok a Design '93 Kft. gyakornoki programja keretében.

A Design ’93 Kft. gyakorlati foglalkoztatása című projekt TÁMOP-2.3.4.A-13/1-2014-0956 azonosító számmal „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” tárgyú pályázati kiírás keretében az Európai Unió támogatásával valósult meg. Célja a pályakezdő fiatalok korai munkahelyi tapasztalatainak bővítése, szakképesítésük hasznosulásának elősegítése, melyhez támogatást nyújt még a mentorok segítsége és megfelelő tárgyi feltételek kialakítása is. A megítélt támogatás összege 16,55 millió Ft, a felhasznált támogatás összege 14,66 millió Ft.

A programba négy ács, egy kőműves és egy asztalos szakmával rendelkező pályakezdő fiatal került bevonásra, szakmai tapasztalatai kialakításában és bővítésében kijelölt szakemberek mentori tevékenysége segítette őket a 9 hónapos gyakornoki idő alatt. A mentorok kiválasztása nagy körültekintéssel történt, a kőműves és az asztalos gyakornok mentori tevékenységét külső szakemberek végezték. A szakmai támogatáson és iránymutatáson túl új munkahelyük tárgyi feltételeinek kialakításához, a gyakornoki és szakmai feladatok ellátásához kapcsolódó eszközök, gépek is beszerzésre kerültek. A gyakornokok 9 hónapos foglalkoztatását követi egy 4,5 hónapos továbbfoglalkoztatási időszak, melyben már mentori segítség nélkül, a korábban megszerzett tapasztalatokra támaszkodva tölthetik be munkaköreiket.

A támogatás keretében nemcsak új foglalkoztatás jött létre, hanem a pályakezdő fiatalok fokozatosan, szakmai segítséggel és mentorálással tudtak az általuk korábban tanult szakmában tapasztalatot szerezni, mely hozzájárul a későbbi foglalkoztathatóságuk növeléséhez.