1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Kecskeméti az ország legjobb tűzoltó fadöntője

Somogy megyében, Ropolypusztán mérték össze motorfűrész-használat terén szerzett tudásukat a tűzoltók, a III. Országos Tűzoltó Favágó Versenyen

.

Az ország minden részéből érkeztek hivatásos tűzoltók, összesen tizenkilenc csapat vett részt a versenyen. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatai képviselték. A versenyzők három számban mérték össze erejüket: egyéni szerelésben és fadöntésben, valamint a kombinált számban.

Megyénk területén az átvonuló viharok idején számos olyan káresemény - villanyvezetékekre szakadt nagyméretű faágak, kettéhasadt és kidőlt fák eltávolítása - felszámolásában kérik a tűzoltók segítségét az állampolgárok, amikor a favágási, fakidöntési szakértelmükre van szükség. Mind a két tevékenység veszéllyel jár, komoly odafigyelést és pontos munkavégzést követel meg a tűzoltóktól! A versenyen a tűzoltók bizonyságot tettek róla, hogy ezen a területen is helytállnak. A fadöntés versenyszámban Mozsárik Lajos teljesített az országban a legjobban, az ő nyakába került az aranyérem, Székely Csaba pedig ötödik helyezést ért el.

Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának tagjai: Mozsárik Lajos c. tű. törzszászlós, Horváth György c. tű. zászlós, Sebők József c. tű. főtörzsőrmester, Székely Csaba c. tű. főtörzszászlós.Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának tagjai: Nagy István c. tű. zászlós, Gyulavári Gergely c. tű. törzsőrmester, Benák János c. tű. főtörzsőrmester, Husti Krisztián c. tű. törzsőrmester.