1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Lovas nap különlegességgel

Hatodik alkalommal rendezték meg Tiszaalpáron a lovas napot. A nézők változatos és érdekes, sőt különleges programokat is láthattak.

 

Szombaton délelőtt és délután is a fogatosok vették birtokukba a pályát, akik akadályhajtásban mérték össze tudásukat. Rekordnevezés született, mert harmincan még soha sem vettek részt a versenyen. A nagy meleg ellenére is sokan voltak kíváncsiak a teljesítményükre. Délben a Bögi Betyárok tartottak csikós bemutatót, majd pedig kamionhúzó versenyt láthattak a nézők. Ezt utóbbi még nem volt soha a településen. A 7,5 tonnás járgányt 25 méterre kellett elhúzni. Nem volt egyszerű a feladat – amint az később kiderült – mert az aszfalt nem volt egyenletes, és a huszadik méter táján kicsit emelkedett is az út, és ez megnehezítette a húzást. Többen nem is tudták teljesíteni a feladatot. Örvendetes dolog, hogy két tiszaalpári vállalkozó szellemű fiatalember is megpróbálkozott a kamion elhúzásával. Az első helyen Bartalos Tamás (Kiskunmajsa) végzett, második lett Bognár István (Gyömrő), harmadik pedig Gubicza Pál (Kiskunfélegyháza). A további sorrend: Simondán Vilmos (Gádoros), Gémes Ferenc (Tiszaalpár), Dávid István (Csongrád), Szabó Zoltán (Tiszaalpár), Maszlag Máté (Csongrád).

Fogatok eredményei, póni kettes fogatok SZLV: 1. Flóring Tünde, 2. Flóring József (mind kettő Abonyi Imre Lovas Egyesület). 3. Szabó Ádám (Fábiánsebestyén). Kettes fogatok CAN-C: 1. Besze Károly (Jakabszállás), 2. Gubacsi Szilárd (Algyő), 3. Józsa László Dávid (Tiszaföldvár) 5. Bibók Károly (Tiszaalpár). Kettes fogatok SZLV: 1. Németh László (Tiszaalpár), 2. Rózsa Mihály (Kunszentmárton), 3. Tarr Mihály (Tiszaalpár).

Délután a Bársony Lovasudvar szórakoztatta a nézőket, különleges programjukkal. A verseny ideje alatta bográcsokban finom ételek főttek, zenéről pedig ifj. Barna Sándor és Baranyi János gondoskodott.