1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Megkezdődött a felkészülés az NB III-ra

Az NB III-ra készül Tiszakécske labdarúgó csapat. Új edző irányítja a szakmai munkát és több új játékos is próbajátékon szerepel.

 

Az elmúlt bajnokságban a megyei I. osztályban a hatodik helyen végzett a csapat, de lehetőség nyílt arra, hogy az NB III-ban folytassa. Arról már korábban írtunk, hogy a Sportliget megújul, megszépül. A munkálatok már elkezdődtek, és a labdarúgók is elkezdték az edzéseket, Nyilas Elek irányítása mellett. A Szegedről érkezett mester ott jártunkkor, július 3-án délután fél háromtól, a nagy melegben vezényelte le az edzést. Mint egy húszan vettek részt a foglalkozáson. A régi csapatból talán hatan voltak, a többi játékos mind új szerzemény lehet. Ugyanis nincs még kialakult vélemény. Hogy kik alkotják majd a keretet, az majd csak később fog kiderülni. Az edzők ilyenkor még nem tudnak neveket és játékosokat mondani, hogy kik lesznek majd azok, akik előre viszik a város labdarúgását. Az viszont látszott mindenkin, hogy komolyan veszi a próbatételt. Nem volt lazsálás, mindenki a legjobb tudása szerint próbálta végig vinni a gyakorlatokat. Természetesen a nagy meleg miatt a mester bizonyos időközönként szünetet rendelt el, amikor is lehetett, sőt kötelező volt pótolni az elveszett folyadékot.

Egy régi labdarúgóval is lehetett találkozni az edzésen. Nagy Zsolt korábban az NB I-be jutott tiszakécskei csapat hálóját őrizte. Az akkori csapatból csak Bagi István volt ezúttal is ott az edzésen, aki a megyei I. osztályban is tiszta szívvel játszott. Addig, míg Nagy Zsolt most kapus edzőként fog tevékenykedni a csapatnál, Bagi István megpróbál aktív tagja lenni az NB III-as keretnek. Ez csak rajta múlik, hogy tudja-e vállalni azokat a kihívásokat, amelyek ezzel járnak. A következő héten már napi két edzéssel készülnek a játékosok és edzőmérkőzések is szerepelnek a programban.

Tudomásunk szerint Tiszakécske második csapata a megyei III. osztályba nevezett. A csapatot főleg azok alkotják, akik az elmúlt bajnokságban a megyei I. osztályban szerepeltek, de fiatalok is játék lehetőséget kaphatnak. Amennyiben lehetőség nyílik rá, akkor a megyei II. osztályban is vállalják a szereplést. Ez a lehetőség pedig akkor lesz adott, ha a megyei II. osztály Északi csoportjában nem lesz meg a tizenhat csapat. Amint az köztudott a 2014/2015-ös bajnoki szezonban csak tizenhárom csapat vett részt a bajnokságban. Információnk szerint, az Izsák és a Hetényegyháza is a megyei II. osztályban szeretne indulni. Ha a megyei II. osztály Északi csoportjából mindenki nevez ebbe az osztályba, aki az elmúlt bajnoki évben is játszott, akkor marad még egy üres hely, amit Tiszakécske tölthet be. Arra, hogy ez kiderüljön, még néhány napot várni kell.