1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Kenu Beach a Holt-Tisza partján

Hetedik alkalommal rendezték meg a szombaton a Kenu Beach-t a tiszaugi Holt-Tisza partján, ami egyúttal gyermeknap is volt.

 

A nap egyik látványos része kétségtelen a kenusok versenye volt, amit három kategóriában hirdettek meg. Külön rajtoltak a felnőttek, az ifjúsági korúak, és a vegyes váltók. A felnőtteknél első helyen végzett a Király, másodikon a Szentesi, harmadikon pedig a Csabik csapat. Az ifjúságiaknál a Puma Team bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Bojtár RTM-et és a Patti kajakosokat. A vegyes váltóknál Kupcezki Anett, Kocsis Csaba páros ért elsőként a célba, második lett Káré Kata és Kökény Lajos, harmadik pedig Bozsik Rita és Letácsik Lajos.

A szervezők főzőversenyt is hirdettek kikötés nélkül. Mindenki azt főzött, amit akart. Így változatos volt az ételek sora, mert a halászlétől, a vaddisznó gulyásig, a birka pörkölttől a marhalábszárig sok fajta étel volt. Akadtak olyanok, akik egész nagy mennyiséget főztek a barátoknak, míg mások kisebb adagot készítettek. A gyerekek is jól érezték magukat, mert kézműves foglalkozáson vehettek részt, kifesthették arcukat, és bohóc is szórakoztatta őket. Természetesen, aki akart, az fürödhetett a kellemes vizű Holt-Tiszában.