1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Sok volt a beleset a hétvégén

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskunmajsát és Kiskunhalast összekötő úton két személygépkocsi összeütközött pénteken délelőtt. A balesetben két ember megsérült. A kiskunmajsai önkéntes és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Pénteken délután Kiskőrösön egy ötven négyzetméteres lakatlan tanya tetőszerkezete és egy forgalomból kivont gépjármű égett. A kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Hajós külterületén egy nagyméretű körbálás szalma égett pénteken este. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Pénteken este Kiskőrös közelében egy személygépjármű őzet ütött, a jármű az ütközés következtében árokba borult. A balesetben két ember megsérült. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

Kecelen, az Iskola utcában egy lakatlan épület egy helyisége égett pénteken éjszaka. A keceli önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Szombaton hajnalban Csengődnél, az 5306-os úton egy személygépkocsi elektromos berendezései égtek. A tulajdonos porral oltóval a tűz oltását megkezdte. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral eloltották.

Szombaton délelőtt Bácsalmáson, a Kunbajai úton egy személygépjármű az első kerekével árokba hajtott. A forgalmat akadályozó járművet a bácsalmási önkormányzati tűzoltók drótkötéllel kivontatták.

Az 5-ös számú főúton Kiskunfélegyháza határában egy személygépkocsi letért az úttestről és az út melletti kerékpárútra borult szombaton délután. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltó a járművet áramtalanították, kézi erővel a kerekeire állították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. A balesetben egy ember megsérült, akit a mentők a tűzoltók kiérkezése előtt a járműből kiemeltek.

Vasárnap délelőtt Géderlak és Ordas közötti úton egy terepjáró felborult. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy sérültet a mentőknek átadtak és áramtalanították a járművet.

Vasárnap délután felborult egy utánfutót húzó személyautó, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 100-as kilométernél. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműszerelvényt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Letért az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó vasárnap délután, a Kecskemétről Szentkirályra vezető úton. A baleset helyszínén a kecskeméti hivatásos tűzoltók hajtották végre a műszaki mentési munkálatokat. A balesetben többen megsérültek, akiket a mentők kórházba szállítottak.

Tasson, a Szeretet utcában egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett vasárnap este. A kunszentmiklósi önkormányzati és a tassi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A hétvégén két esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit szabadtéri tűzesethez.