1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Fennakadt a kerítésen

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 18 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken kora reggel Kiskunhalason, a Nagy Szeder utca és a Dózsa György utca kereszteződésében egy személygépkocsi fának ütközött. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Kiskunfélegyháza külterületén, egy acél szerkezetes lemez borítású melléképület szigetelése égett pénteken délelőtt. A kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken délelőtt Kiskunfélegyháza külterületén egy 120 négyzetméteres használaton kívüli tároló égett. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Vasárnap délelőtt Kiskunfélegyházán, a Bajza utca és a Perczel utca kereszteződésében két személygépjármű ütközött, az egyik autó felborult. A balesetben nem sérült meg senki. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet kerekeire állították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Kiskunfélegyházán, a Tulipán utcában egy személy fémkerítésben fent akadt vasárnap kora délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a sérültet létra segítségével leemelték a kerítésről, majd a mentőknek átadták.

Vasárnap délután Kiskunfélegyházán, az 5-ös főút 115-ös kilométerszelvényénél egy személygépjármű motortere égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén tizenöt esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez, és egy esetben kérték a tűzoltók segítségét forgalmat veszélyeztető fa eltávolításához.