1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Meggyulladt a konyha függönye

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön délelőtt Fülöpszállás közelében, az 52-es számú főút 41-es kilométerszelvényénél két személygépkocsi és egy mezőgazdasági vontató ütközött, melynek következtében az egyik személyautó felborult. A szabadszállási önkormányzati és a solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói két beszorult embert feszítő-vágó segítségével kiszabadítottak, majd átadták őket a mentőknek.

Lakitelek külterületén egy harminchat négyzetméter alapterületű családi ház, hat négyzetméteres konyhájában függöny gyulladt meg csütörtökön este. A lakó a tüzet eloltotta. A tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók a helyszínt átvizsgálták és az épületet kiszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön három esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez, és egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakóépületet veszélyeztető fa eltávolításához.