1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Lakóház tetőszerkezete égett

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken kora reggel Jánoshalmán, a Bajai utcában két személygépkocsi összeütközött. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy beszorult embert feszítő-vágó segítségével kiszabadítottak és áramtalanították a járműveket.

Miskén, a Fő út és a Szent Imre utca kereszteződésénél két személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött pénteken reggel. A balesetben egy ember megsérült. A kalocsai hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.

Lajosmizsén, a Telepi úton egy harminc négyzetméteres fa oldalborítású melléképület égett pénteken délután. A lajosmizsei önkormányzati és kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral, és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

Kunszentmiklóson, a Szélmalom utcában kigyulladt egy közel száz négyzetméteres lakóház tetőszerkezete pénteken éjszaka. A lakók áramtalanították az épületet, majd a kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók légzésvédelem mellett hatoltak be és három vízsugárral megkezdték az oltást. A helyszínre érkeztek a dunaújvárosi és solti hivatásos, illetve a kunszentmiklósi önkéntes tűzoltók is, majd közösen folytatták a lángok megfékezését, melyet az erős szél nehezített. A tűz következtében az épület tetőszerkezetének 80 százaléka megsemmisült.

Szombaton délelőtt Soltvadkert közelében, az 54-es főút 42-es kilométerszelvényénél egy mezőgazdasági vontató és egy személygépkocsi ütközött, a vontató az árokba csúszott. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Kiskőrösön, a Nyárfa utcában egy családi ház pincéjébe nagy mennyiségű víz gyűlt össze vasárnap hajnalban. A pincében felgyülemlett vizet a kiskőrösi hivatásos tűzoltók egy szivattyúval eltávolították.

Vasárnap este Soltvadkerten, a Bercsényi utcában egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék égett. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a kazánban a tüzet eloltották, a kéményben az izzást megszüntették.

A hétvégén öt esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez, és három esetben kérték a tűzoltók segítségét lakóépületet veszélyeztető fák eltávolításához.