1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Három győzelem mellett egy döntetlen

Sikeres fordulón vannak túl a megyei I. és II. osztályban játszó csapataink. Az elmúlt hétvégén három győzelem és egy döntetlen született.

 

Tiszakécske megyei I. osztályú csapata Hartát fogadta. A találkozón nem kevesebb, mint öt kiállítás történt. Két játékost a hazaiaktól, hármat pedig a vendégektől küldött hamarabb zuhanyozni Herceg Tamás játékvezető. Az első félidőben a kiállítás aránya 1-1 volt a találkozó eredménye pedig 0-1. A második játékrészben változott nem csak az eredmény, hanem a kiállítások aránya is. A tiszakécskeiek közül, egy a hartaiak közül pedig két labdarúgó kapott piros lapot. A második félidőben a hazaiak kettő, a vendégek egy gólt lőttek, így a végeredmény 3-2 lett Tiszakécske javára. Ezzel a győzelemmel már az ötödik helyre ugrott fel a Tisza-parti kisváros csapata.

A megyei II. osztályú csapatok közül Nyárlőrinc a Kiskunfélegyházi Vasutassal játszott, és fölényes 7-1 arányú győzelmet aratott. Már az első félidőben 3-1 volt az eredmény. A második játékrészben rátettek még egy lapáttal a nyárlőrinciek, és kiütötték ellenfelüket. Farkas Márk háromszor, Bali Gábor pedig kétszer volt eredményes.

A forduló legjobb mérkőzése a Lakitelek-Városföld találkozó volt. A vendégek veretlenül álltak a tabella élén, míg a hazaiak a találkozóig csak 17 pontot gyűjtöttek. Igaz a tavasszal eddig lejátszott mind két mérkőzésüket megnyerték. Most is meglepetést akartak szerezni szurkolóiknak. Papírforma szerint Városföld volt az esélyes, de a fociban minden lehetséges. A lakitelekiek számára rosszul kezdődött a találkozó, mert már a hetedik percben a hálójukba került a labda. A félidő felénél újabb városföldi gól született, amire Lángos László büntetőből válaszolt és szépített. A második játékrészben megváltozott a helyzet. A hazaiak szinte egy kapura játszottak, kapufát értek el, majd egyenlítettek, és a vezetést is megszerezték. Már csak négy perc volt hátra, amikor a vendégeknek sikerült egyenlíteniük. Ezen a találkozón nem csak méltó ellenfele volt a hazai csapata a listavezetőnek, de jobban is játszott, és ha a helyzeteiket kihasználják, akkor győzhettek is volna. Lakitelek-Városföld 3-3.

A tiszaalpáriak Helvéciára utaztak és bár két alkalommal is vezettek csak egy pontot tudtak elhozni. Ott is a 86. percben egyenlített a hazai csapat. Helvécia-Tiszaalpár 2-2.