1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Egy évszázados születésnapot ünnepeltek

Nem akármilyen ünnepségre gyűltek össze a Tiszakécskei Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ Idősek Otthonának lakói január 23-án ebéd után. Az intézmény egyik lakójának születésnapját ünnepelték.

 

Az ünnepségen Zombor Zoltánné intézményvezető köszöntötte Pászti Istvánné Rozika nénit, aki ezen a napon volt kereken száz éves. Beszédét követően egy alkalomhoz illő verset is elmondott. Tóth János is jókívánságait fejezte ki, majd a polgármester emléklapot adott át, amit Orbán Viktor miniszterelnök írt alá. Ehhez Rozika néninek a korának megfelelően százezer forint jutalom is járt. A településvezető természetesen virággal is köszöntötte Pászti Istvánnét és még egy hatalmas vázát is átadott az ünnepeltnek, aki 1915. január 23-án született Tiszaföldváron.

A száz éves ünnepelt két fiúgyermeknek adott életet, de közülük már csak az egyik él. Az ünnepségen a menye is részt vett. Az eltelt évszázad annyiban viselte meg Rozika nénit, hogy nagyon rosszul lát és csak az egyik fülére hal. Gyógyszert viszont egyáltalán nem szed, és nem is szedett. Az ételekben nem válogat, mindent megeszik, amit elé tesznek. Még azt sem lehet mondani, hogy van, amit jobban szeret, és van, amit kevésbé. Csendesen és türelemmel telnek napjai. A köszöntés után hatalmas tortával lepték meg a Gondozási Központ munkatársai. A tortán, amely két féle ízesítésű volt, csokis és gyümölcsös, természetesen ott díszelgett a 100-as szám gyertyákból kirakva. Minden gondozottnak és jelenlévőnek jutott belőle bőven.

Rozika néni köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki ott volt az ünnepségen. Könnyeivel küszködött, mikor Zombor Zoltánné és Tóth János is felköszöntötte.