1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Tűzhelyen felejtették az ételt

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Kedden délelőtt Kecskemét külterületén egy személygépjármű villanyoszlop betongyámjának ütközött. Személyi sérülés nem történt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították az áramszolgáltató kiérkezéséig.

Kéleshalmon egy személygépjármű fának ütközött kedden kora délután. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy beszorult sérültet hidraulikus feszítő-vágó segítségével mentettek ki a járműből, majd átadták a mentőknek.

Kedden délután Baján, egy használaton kívüli ötszáz négyzetméteres raktárépület egyik tizenöt négyzetméteres helyiségében összehordott hulladék égett. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Uszódon, a Szabadság utcában lévő lakóépület konyhájában tűzhelyen felejtett étel égett kedden este. A lakó a tüzet eloltotta. A kalocsai hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták és átszellőztették.

Kedden este, Kiskunfélegyháza külterületén egy fóliasátorban lévő kazánból éghető anyag került ki, amely kis területen meggyújtotta annak környezetét. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, személyi sérülés nem történt.

Kedden három esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez.