1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Defektet kapott az utánfutó

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön délelőtt Sükösd külterületén, az 51-es számú főút 144-es kilométerszelvényénél egy nyergesvontató üzemanyagtartálya leszakadt, melynek következtében 1,5 kilométer hosszan üzemanyag folyt ki az úttestre. A bajai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a helyszínt biztosították. A közútkezelő szakemberei mentesítő granulátummal és homokkal semlegesítették a kifolyt üzemanyagot, majd az úttestet letakarították.

Csütörtökön délután Szentkirály közelében, a 4622-es számú út 4-es kilométerszelvényénél egy személygépjármű utánfutójának kereke defektet kapott, melynek következtében a jármű árokba hajtott. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók az utánfutót kézi erővel az útról eltávolították, ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Tűzesethez riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat csütörtökön este. Kecskemét, Alsószéktón egy hat négyzetméteres melléképület belső fa szerkezete égett két négyzetméteren. A tűzoltók a tüzet egy vízsugárral oltották el.

Pénteken hajnalban, az M5-ös autópálya 103-as kilométerszelvényénél a Szeged felé vezető oldalon, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között egy személygépjármű és egy kisteherautó ütközött. A balesetben egy ember sérült meg. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanította, majd a helyszínt a rendőrség és az autópálya üzemeltetőjének átadták.