1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Tehergépjármű ütközött személyautóval

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délelőtt Dusnokon, a Napsugár utcában egy földszintes családi ház pincéjében begyújtás közben egy benzines kanna meggyulladt, a lángok az ott tárolt rongyokra és bútorokra átterjedtek. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át az épület többi részére, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szombaton hajnalban Kiskőrösön, az Ifjúság utcában egy kétszintes családi ház tetőszerkezete gyulladt ki. A kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították és három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

Szombaton este, az 52-es főút 31-es kilométerszelvényénél egy bútorokat szállító tehergépjármű és két személyautó összeütközött. A balesetben három ember sérült meg. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók, a mentőkkel közösen, egy sérültet kiemeltek az egyik személygépjárműből.

Vasárnap délután Vaskúton, az Alkotmány utcában egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött. A balesetben nem sérült meg senki. A vaskúti önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.