1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Felrobbant egy gázpalack

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Katymár közelében, az 5508. számú út 9. kilométer szelvényénél egy kisfurgon árokba borult hétfőn délután. Az bácsalmási önkormányzati és a katymári önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Bugac, Jakabi utcában egy kémény szikrázott hétfőn este. A kiskunfélegyházi hivatásos és a bugaci önkéntes tűzoltók a kéményt az alsó tisztítónyílásán keresztül, tükör segítségével megvizsgálták, megállapították, hogy a begyújtás után a kémény felső részében lerakódott kátrány égett, szikrázott, amit a tűzoltók felügyelet mellett kiégettek.

Kiskunfélegyháza, IX. kerületben egy fóliasátorból kialakított kazánház égett hétfőn este. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két darab vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Felrobbant egy fűtéshez használt gázpalack a palackok cseréje közben, emiatt félig összedőlt egy nyolcvan négyzetméteres épület Kunpeszér külterületén, kedden hajnalban. Az épületben tartózkodó két embert a mentési munkálatokat végző dabasi hivatásos és a kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók menekítették ki az épületből. Az egyik kimenekített ember a robbanásban súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A tűzoltók munkáját a helyszínen segítette a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.