1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Paprikaszárítók égtek

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába négy tűzesettel és egy műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskunfélegyházán egy terményszárító teteje füstölt kedden délelőtt. A tárolóban közel 120 tonna napraforgómag volt, amit kiürítettek. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az izzó részeket két vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden délután Sükösdön, a Deák Ferenc utcában egy nyolc négyzetméteres paprikaszárítónak berendezett melléképület teljes terjedelmében égett. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kalocsán, a Fényi Gyula utcában egy harminc négyzetméteres, paprikaszárításra használt melléképületben csaptak fel a lángok kedden este. A tulajdonos megkezdte a tűz oltását és több gázpalackot mentett ki az épületből, miközben égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A kalocsai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben egy propánbutángáz-palackot is kihoztak, amit hőhatás ért, azt visszahűtötték, és egy palack még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a főépületre és a szomszédos épületekre sem. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Kecelen, az 54-es főút 56-os kilométerszelvényénél egy tehergépjármű árokba hajtott és az oldalára borult kedden éjszaka. A keceli önkormányzati tűzoltók a gépjárművet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Kedden egy esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraz növényzet tüzéhez.