1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Döntetlen a szomszéd települések rangadóján

A 10. fordulóval folytatódott a megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokság. Ezúttal a két szomszéd település Lakitelek és Nyárlőrinc csapatai egymás ellen játszottak.

 

A megyei I. osztályú Tiszakécske csapata Kiskunhalasra utazott. A vendéglátók az idei bajnoki szezonban nem nagyon dicsekedhetnek teljesítményükkel, míg a tiszakécskeiek felfelé menetelnek a tabellán. Már az első negyedóra végén gólt ünnepelhettek a vendégek. Nagy Dániel talált a halasi kapuba. A mérkőzés további részében küzdelmes harc folyt a pályán, de több gól már nem esett. A Tisza-parti kisváros csapata, ezzel a győzelmével a hatodik helyen áll, és mindössze kettő pont választja el a második helyezett HÍD SC-től, igaz a nagybaracskaiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A megyei II. osztály északi csoportjában rangadóra került sor Lakitelek és Nyárlőrinc csapatai között. A találkozó 3. percében Hajagos Csaba a vendégek kapusa szabálytalankodott a tizenhatoson belül Győri Sándorral szemben, amiért a játékvezető kiállította és tizenegyest is ítélt a vendéglátók javára, amit Seres Zsolt értékesített. A gól nem a hazaiak kedvét hozta meg, hanem a vendégeket. Tíz emberrel is többet, veszélyesebben támadtak, de gólt nem tudtak elérni. A második délidő elején növelték előnyüket a lakitelekiek. Lángos László a büntetető területen belül ollózva, mesteri módon rúgta a labdát a kapuba. Ebben a játékrészben kiegyenlítettebb játék folyt. Tíz perccel a rendes játékidő elteltével Farkas Márk szépített. A játékvezető négy perc hosszabbítást mutatott. Már az utolsó percben járt az óra mutatója, amikor Kovács Jácint a büntető területen belül szabálytalankodott Bali Gáborral szemben. Mivel volt már neki egy sárga lapja, újabbat kapott, majd pedig pirosat. A megítélt tizenegyest Farkas Márk értékesítette, így 2–2-vel ért véget a rangadó. Nem ez volt már az első eset ebben a bajnokságban, amikor a lakitelekiek gólokkal vezettek, de még sem tudtak nyerni.

A tiszaalpáriak a Lajosmizsét fogadták. Korábban Magyar Attila a hazaiak edzője azt mondta, hogy olyan mérkőzések vannak hátra az őszi fordulóból, ahol bármilyen eredmény születhet, győzelem, vereség, de döntetlen is. Arra azonban ő sem gondolt, hogy nagyarányú vereséget fognak szenvedni Lajosmizsétől. Már a 7. percben gól értek el a vendégek, és az első félidő végéig még háromszor voltak eredményesek. Egy óra elteltével már 6–0 volt az eredmény javukra. Ezt követően a tiszaalpáriak részéről Borsi kétszer volt eredményes, míg a lajosmizseiek is elértek még egy találatot. A végeredmény 2–7 lett. A megyei II. osztály északi csoportjában még három forduló van hátra.