1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Fekete fehér bábukkal játszanak az óvodában

Nem árt időben elkezdeni valamilyen sportot, hogy a gyerekek minél könnyebben el tudják sajátítani. A Lakiteleki Szivárvány Óvodában már az elmúlt évben elkezdődött a sakkoktatás. Most ismét asztalhoz ülhetnek a gyerekek.

 

A februárban kezdődött foglalkozások vezetője az elismert Körmendi Etelka sakkoktató, aki ezúttal is maga köré gyűjtötte a gyerekeket. Tavasszal már néhányan kipróbálták a foglalkozásokon, hogy milyen a fekete és fehér bábukkal játszani. Ők: Tóth Dániel, Barta Bulcsú, Kovács Dorka, Sári László, Nádudvari Szabolcs most is ott voltak az első foglalkozáson, amit pénteken délután tartottak, az úgynevezett régi óvodában. Az egy órás foglalkozás keretében a kezdő óvodások: Sváb Kovács Zalán, Tóth Gergő, Csikós Richárd, Boros Botond, még csak a táblával, a bábukkal és a lépésekkel ismerkedtek, míg a többiek már egymás ellen is játszottak. Közülük néhányan már kitűnően átlátják azt, hogy mi a sakkozás lényege. Ez a sport nagy odafigyelést, előre való gondolkodást, koncentrálás követel. És persze nem lehet másnak a játékba beleavatkozni. Persze ez még a gyerekeknél másképpen megy. Nekik még sok mindent tanulniuk kell ahhoz, hogy később majd jó játékosok legyenek. Örvendetes az, hogy a szülők úgy gondolják, érdemes ezzel a játékkal gyermekeiknek foglalkozni. Minden bizonnyal az órákon való összpontosítást is segíti majd azoknál a tanulóknál, akik a sakkot tanulják. A kitűnő kezdeményezés ebben a tanévben is folytatódik Körmendi Etelka irányításával, nem csak óvodásoknak, de iskolásoknak is.

Az első foglalkozás jó hangulatban telt a szülők bevonásával, az előző évben tanult ismeretek játékos ismétlésével kezdődött. Továbbra is szeretettel várják minden érdeklődő gyermek jelentkezését!

Körmendi Etelka, a foglalkozás vezetője Nagy Judit Zsuzsanna, a program szervezője. Elérhetőségük: 06-70-387-0174.