1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 8 °C
  4. |

Két új autót kapott a Gondozási Központ

Két új autóval lett gazdagabb a lakiteleki Gondozási Központ. Az idősek napja alkalmából adták át, a pályázaton nyert gépjárműveket.

 

Fehér lepedővel terítették le azt a Suzuki Vitarát és a Volkswagen Transportert, amit szombaton délután, a Gondozási Központban az idősek napja alkalmából adtak át. A két új autót a tanyagondok fogják majd vezetni és járják vele a külterületeket. – Az önkormányzat feladatai közé a szociális ellátás is beletartozik, aminek egyik kiemelkedő tevékenysége az idős gondozás – mondta megnyitó beszédében Felföldi Zoltán polgármester. Csörszné Zelenák Katalinnak a Falugondnokok Duna-Tisza Köze Egyesület vezetőjének nagy szerepe volt abban, hogy Lakitelekre kerülhetett, és a település szociális ellátásának tanyagondnoki szolgálatát két új gépjármű segíti. A község szociális ellátását a Gondozási Központ végzi, így a tanyagondnoki szolgálat is a feladatai közé tartozik. A két autó megkönnyíti majd a munkájukat. – Az országban 1300, Bács-Kiskun megyében pedig több mint nyolcvan tanyagondnoki szolgálat működik. A szolgálatot csak úgy lehet működtetni, ha a helyi önkormányzat dönt arról, hogy szükség van a tanyán élőknek arra, hogy a gondnokok segítséget nyújtsanak nekik, és nap, mint nap, rájuk nézzenek – tette hozzá Csörszné Zelenák Katalin. Köszönet jár azért az önkormányzatoknak, hogy bevezették és működtetik a tanyagondnoki szolgáltatást. Azt kívánta, hogy Péntek Rita és Tóth Ferenc mindenki örömére végezze a munkáját az új autókkal. A gépjárműveket Kókai Géza református lelkész és Bagi Ferenc katolikus plébános áldotta, illetve szentelte meg.

Az autók átadása után műsorral kedveskedtek az időseknek. A programban nóta énekesek léptek fel és cigányzenekar is játszott. A helyi óvodások is bemutatkoztak, majd a Gondozási Központ lakói és dalra fakadtak.