1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Mérnökök szakmai továbbképzése

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Tűzmegelőzési Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja szeptember 10-11-én tűzvédelmi szakmai napokat tartott már harmadik alkalommal a Lakitelek Népfőiskolán.

 

A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte, a két napon összesen 400 főt meghaladó szakember vett részt: tervező mérnökök, építészek, a katasztrófavédelem hatósági állománya, építéshatósági ügyintézők, állami és önkormányzati intézményfenntartók képviselői.

Az első nap fő témája az építészeti tűzvédelem, a másodiké a beépített tűzjelző és tűzoltó berendezések voltak. Az első nap nyitóelőadása a tűzvédelem aktuális kérdéseiről szólt. Az elhangzott előadások után Gyapja János tü. őrnagy megyei igazgatóhelyettes tűzriadó gyakorlatot rendelt el, ami színesítette, programot. A napot aktív konzultáció, és a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának előadása zárta. A második nap plenáris üléssel kezdődött, és tűzjelző illetve tűzoltó berendezés szekcióülésekkel zárult. Azt a napot is aktív konzultáció zárta. A mérnökök a részvételükkel teljesíthették éves kötelező szakmai továbbképzésüket.

Fotók: Farkas Sándor tű. alezredes - Bács KMSZ és Kovács Andrea tű. hadnagy