1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Győzelem, döntetlen és vereség az ötödik fordulóban

Az ötödik fordulót bonyolították le az elmúlt hétvégén a megyei I. és II. osztályban. Térségünkben a megyei I. osztályú Tiszakécske szabadnapos volt. A megyei II. osztály északi csoportjában szereplő Nyárlőrinc, Lakitelek és Tiszaalpár csapat viszont pályára lépett.

Lakitelek csapata Pálmonostorára látogatott. Öt forduló után eddig mindig idegenben játszottak. (A következő találkozót, amely egyúttal pályaavató is lesz, a szomszédos Tiszaalpárral vívják.) Jól kezdődött a mérkőzés, mert Erős vitte fel a labdát a jobb oldalon, beadását pedig Győri juttatta a kapuba. Ezt követően több helyzete is adódott a vendégeknek, de nem tudtak élni vele. A pálmonostoriak is próbálkoztak, de erőtlenek voltak támadásaik. Már úgy tűnt, hogy sikerül a három pontot elvinni, amikor is Seres Zsolt rosszul ért a labdához és róla, saját kapujában kötött ki a labda. Ez azt is jelentette, hogy a három pont helyett csak egyet sikerült szerezni Pálmonostora-Lakitelek 1-1.

Az eddig száz százalékos Tiszaalpár, a tavalyi bajnokot, Városföldet fogadta. Hiába voltak veretlenek a tiszaalpáriak, a mérkőzés esélyesének mégis a vendégek számítottak. Bár az első félidőben mind a két csapatnak voltak helyzetei, de nem született gól. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt a Városföld és a második félidő elején, a tapasztalt Márics révén megszerezték a vezetést. A találkozó hátralévő perceiben nem született több gól, így a hazaiak elmondhatják, hogy mindössze egy találattal maradtak csak alul ellenfelükkel szemben. Tiszaalpár- Városföld 1-1.

A nyárlőrinciek eddig nem szerepeltek annyira jól a bajnokságban, mert mindössze egy pontot gyűjtöttek, a Bócsa elleni mérkőzés előtt. Így adva volt a feladat, hogy a pontok számát növelni kell, nem is kevéssel, hanem hárommal. Jól kezdődött a találkozó, mert már az 5. percben a bócsaiak kapujában táncolt a labda. Az első játékrészben még kétszer voltak eredményesek a hazaiak. Ezt a teljesítményüket a második félidőben is megismételték, így könnyű győzelmet arattak, az eddig pontot sem szerző bócsaiakkal szemben. Nyárlőrinc-Bócsa 6-0.

A hétvégi forduló legérdekesebbe esemény a Lakitelek-Tiszaalpár találkozó lesz. A vendéglátók fogadkoznak, hogy győzelemmel szeretnék felavatni a felújított pályát. A találkozó után, minden jegyet váltó nézőt vacsorával látják vendégül. Választásból sem lesz hiány, mert lesz marha, birka, őz, csülök- és körömpörkölt is. Remélhetőleg a csapatok jó játékkal ajándékozzák meg a szurkolókat.