1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Videotonnal játszott Magyar Kupa mérkőzést a Kunszállás

Nem mindennapi ellenfelet kapott a labdarúgó Magyar Kupában a Kunszállás csapata. Az NB I-es Videoton látogatott hozzájuk. A továbbjutás sorsa nem volt kérdéses, de a hazaiak tisztességgel helytálltak.

 

Az mát a találkozó elején látszott, hogy a hazaiak védekezésre rendezkedtek be. Nem egy alkalommal öt, hat védő is védte a kaput, a gyors vendég csatárok ellen. Az első említésre méltó esemény a 18. percben történt amikor Kleinheisler nagy szóló után a jobb kapufát találta el. Egyre nagyobb nyomás nehezedett a kunszállásiak kapujára, ami a 19. percben góllá érett. Nagy Zsolt futtából leadott lövése kipókhálózta a jobb felső sarkot 0–1. A középkezdés után Kertész Ádám lövése egy védőről az alapvonalon túlra került. A szöglet után Mizsei Adrián üresen fejelhetett a kapura, de nem sikerült a kaput eltalálnia. A 22. percben les gyanús helyzetből ugrott ki Feczesin, és laposan a bal alsó sarokba lőtt 0–2. Nem volt könnyű helyzetben Gyenes a hazaiak kapusa, több alkalommal is lábbal kellett védenie. A 26. percben baloldali szabadrúgás után a védőkről lepattanó labdához rosszul ért a hálóőr, kipattan róla, és Trebotic közelről a hálóba lőtt 0–3. Egy perccel később ismét a Videoton volt eredményes, ezúttal Pajec közeli lövése kötött ki a hálóban 0–4. Egy rövid tűzijáték is rendeztek a vendégek a kunszállási kapu előtt, de az nem járt eredménnyel. A félidő hátralévő percében jól védekeztek a vendéglátók, így több gól nem esett.

Már az első játékrészben is két alkalommal is könyököltek a Videoton játékosai, amit a második félidő elején tovább folytattak. Sajnálatos módon Csonka játékvezető ezeket nem torolta meg. Az újabb vendég gól a 61. percben esett. Ekkor bal oldali szöglet után Pajac fejéről kerül a labda a kunszállási kapuba 0–5. Ezt követően ismét jól védekeztek a hazaiak. Sok esetben már a középpályán meg tudták állítani az NB I-es csapat játékosait, és néhány ellentámadásra is futotta erejükből. A 80. percben bal oldalról rúgtak be szögletet a vendégek Chakla teljesen üresen kapta a labdát, így nem volt nehéz dolga kapuba találnia 0–6. Három perccel később a nagy formában játszó Feczesin vitte fel a labdát a bal oldalon, majd jobb lábbal 18 méterről a kapuba lőtt 0–7. Már mindenki a mérkőzés végét várta, amikor Pöszmet Zsolt szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, a büntetőt Feczesin, a bal sarokba vágta. Hajnal rajta volt a labdán, de nem tudta elérni 0–8.

Nem panaszkodhattak a nézők, mert egy profi és egy amatőr csapat játékát láthatták. A Videoton nem a második csapatával érkezett és a játékosai mindent megtettek annak érdekében, hogy minél nagyobb arányú győzelmet arassanak. A kunszállásiakat nem érheti semmiféle vád. Harcoltak, küzdöttek, persze ilyenkor hiba is becsúszik a játékba, de derekason helytálltak. Természetes, hogy a védelmüket erősítették, és csak egy csatárral játszottak. Akadtak helyzeteik is, de két tizenegyest a játékvezető nem adott meg a javukra. Csonka játékvezető mintha tisztelte volna az NB I-es csapatot, mert nem egy esetben olyan szabálytalanságokért nem adott a Videoton játékosainak sárga-lapot, amiért járt volna. Mozgásával, több alkalommal is akadályozta a játékot. Kár, hogy ezen a találkozón ő volt a leggyengébb.

A csapat nem vette félvállról ezt a mérkőzést – nyilatkozta Carillo Milan Juan Antonio a Videoton vezetőedzője. Akik csak az eredmény után következtetnek a játékra, el kell, hogy mondjam, nem volt könnyű mérkőzés. A Kunszállás tisztességgel odatette magát és becsülettel harcolt. A hozzáállásunk megfelelő volt, és úgy dolgozott a csapat, ahogyan szerettem volna. Számunka a két legfontosabb dolog az, hogy megnyertük a mérkőzést, mert minden találkozót szeretnénk megnyerni, a másik pedig az, hogy senki sem sérült meg.

Nekünk ez egy jutalomjáték volt, Magyarország egyik legjobb csapatával játszottunk – mondta Kertész Gábor a kunszállásiak edzője. Az első félidőben elkerülhető gólokat kaptunk, ha szerencsék lett volna, akkor 0–1-gyel fordulunk a szünetben, ami szenzációs eredmény lett volna. A Magyar Kupában évek óta mi képviseljük megyénket, ami úgy gondolom, hogy megsüvegelendő dolog. Sajnos nem minden játékos hajtotta végre azt a feladatot, amit megbeszéltünk. Amennyiben fegyelmezettek lettünk volna, akkor talán kevesebb gólt kapunk és lehet, hogy mi is betalálunk a hálóba. Ennek ellenére elégedett vagyok a mutatott játékkal.

KUNSZÁLLÁS–VIDEOTON 0–8 (0–4)

Kunszállás, 500 néző. Vezette: Csonka B. (Szpisják, Medovarszki)

KUNSZÁLLÁS: Gyenes (Hajnal, 75.) – Kövecs (Balla, 65.), Bertus, Mizsei F., Koleszárik, Jusztin – Pöszmet T. (Kiss K., 75.), Pöszmet Zs., Szalai, Kertész Á. – Mizsei A. Edző: Kertész Gábor

VIDEOTON: Horváth – Caneira, Fejes, Feczesin, Heffler – Chakla, Pajac, Nagy Zs. (Király, 66.) – Sejben (Véninger, 78.), Trebotic, Kleinheisler (Valkovszki, 46.). Edző: Milan Carillo

Gólszerző: Nagy Zs. (0–1) a 19., Feczesin (0–2) a 22., Trebotic (0–3) a 26., Pajac (0–4) a 27., Pajac (0–5) a 61., Chakla (0–6) a 80., Feczesin (0–7) a 83., Feczesin (11-esből, 0–8) a 88. Percben.