1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Nyárlőrinc nyerte a szomszéd települések rangadóját

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában rangadót játszott a két rivális, Nyárlőrinc és Tiszaalpár. A táblázaton elfoglalt helyezésektől függetlenül mindig izgalmas mérkőzést vív egymással a két település gárdája. Ezúttal az volt a tét, hogy ha a nyárlőrinciek megnyerik a mérkőzést, akkor a hátralévő egy találkozótól függetlenül már a dobogó második fokán végeznek. A tiszaalpáriak pedig a dobogó harmadik fokárért küzdöttek, de annak elérés nem csak rajtuk múlott volna, ugyanis az utolsó fordulóban szabadnaposok lesznek. Kicsit idegesen kezdtek a csapatok, látszott rajtuk, hogy van tétje a találkozónak. Az első játékrészben a hazaiak többet birtokolták a labdát, de kimaradtak a helyzeteik. A vendégeknek is akadtak lehetőségeik, de ők sem tudtak élni vele. A szünet után már gólokat is láthattak a nézők. Bali Gábor iramodott meg a baloldalon, de a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelték, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Bera András értékesítette. Mindössze két perc telt el és újabb találatot ért el a Nyárlőrinc, Farkas Márk révén. Ez már kedvüket szegte a tiszaalpáriaknak és már el is fáradt néhány játékosuk. Az i-re a pontot Bali Gábor tette fel, akik közelről fejelt a kapuba. Ezt követően már nem esett több gól, Nyárlőrinc-Tiszaalpár 3-0. Bende József a hazai csapat mestere azt ígérte, ha a csapata második lesz, akkor feláll az asztalra és rappelni fog. Be is váltotta z ígéretét, és a maga által költött szöveget adta elő, a játékosok nagy örömére.

 

Lakitelek Dunavecsére látogatott. A csapat számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény. Ezt teljesítették is a fiúk, Ez első félidőben három góllal terhelték meg ellenfelük hálóját, de a második játékrészben már egyszer tudtak betalálni. Ezen a találkozón azonban csak a három pont megszerzése volt a lényeg és ez meg is lett. Az utolsó fordulóban Bugac látogat Lakitelekre, és ha ott is győz a csapat, akkor meg lesz a dobogó harmadik foka.

A megyei I. osztályú Tiszakécske Akasztóra utazott. Az első félidő végén 2-0 arányban vezettek a hazaiak és félő volt, hogy esetleg egy nagy vereségbe szalad bele a csapat. Szerencsére nem így történt. Előbb kiegyenlítettek, de utána ismét az akasztóiak szerezték meg a vezetést, de ezt is sikerült egalizálni a vendégeknek. Mindössze két perc volt hátra a mérkőzésből, amikor ismét a hazaiak jutottak előnyhöz. Egy perc múlva azonban ismét egyenlíteni tudtak a tiszakécskeiek, pedig előtte Tóth Mátét a játékvezető kiállította. Megérdemelten szerezték meg a vendégek az egy pontot. Akasztó-Tiszakécske 4-4.