1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Lakitelek nyerte a másodosztályú rangadót

Rangadót játszottak a hétvégén a megyei II. osztály északi csoportjában. A két szomszéd település Lakitelek és Tiszaalpár labdarúgói csaptak össze a bajnokság 20. fordulójában.

 

A két település mindig nagy csatát vív egymással, függetlenül attól, hogy milyen helyet foglalnak el a tabellán. Ezúttal nagyon szoros az élmezőny, de a tiszaalpáriak állnak jobb, méghozzá a második helyen. A találkozó megkezdése előtt öt ponttal vezettek a lakitelekiek előtt, így győzelmük esetén tovább tudták volna növelni előnyüket. Tudták ezt a hazai játékosok is, és mindent megtettek azért, hogy Lakiteleken maradjon a három pont. Mind a két csapatot lelkes szurkolótábor támogatta. A mérkőzésen mind a két csapat nagy akarással küzdött és egészen hosszú ideig bizonytalan volt az, hogy ki nyeri meg a mérkőzést. Az első félidő végén a Tóth Sándor hatalmas bedobása után Barna Csaba fejelt a kapuba. Sajnálatos módon a második játékrész elején Seres Zsoltot második sárga lap után kiállította a játékvezető. Félő volt, hogy a tiszaalpáriak kihasználják az emberelőnyt, de pontosan az ellenkezője következett be. A lakitelekiek emberhátrányban is jobban, nagyobb akarással játszottak, aminek meg is lett az eredménye, mert negyed órával a mérkőzés lefújása előtt Lángos László révén növelni tudták előnyüket. A hátralévő időben sem tudtak a vendégek kibontakozni, így megérdemelt hazai siker született. Lakitelek-Tiszaalpár 2-0 (1-0).

A nyárlőrinciek Helvéciára látogattak és minden esélyük meg volt arra, hogy elhozzák a három pontot. A második félidő elején Farkas Márk révén megszerezték a vezetést. Sajnálatos módon a csatárt nem sokkal később kiállították. A helvéciaiak a találkozó lefújása előtt két perccel tudtak egyenlíteni. Helvécia-Nyárlőrinc 1-1 (0-0).

A megyei I. osztályban játszó Tiszakécske Kunszállás csapatát fogadta. Az első játékrészben nem esett gól, a másodokban annál több, pontosabban fél tucat. A vendégek már 2-0-ra vezettek, és minden bizonnyal kevesen gondolták azt, hogy nem három ponttal fognak hazamenni. A hajrá izgalmasra sikeredett, mert az utolsó négy percben négy gól is esett. A 87. percben egyenlített a Tiszakécske. Kér perc múlva ismét előnyhöz jutottak a kunszállásiak, amit szintén kért perc múlva, már a hosszabbításban ismét egálra hozta a tiszakécskei csapat, és egy pontot otthon tudott tartani. Sajnálatos módon itt is történt egy kiállítás. A hazaiak játékosát Hegedűs Rolandot küldte hamarabb az öltözőbe a játékvezető. Tiszakécske-Kunszállás 3-3 (0-0).