1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

A világ legjobb műkörmét készítette

A kiskunfélegyházi Drozdik Melinda képviselte hazánkat a düsseldorfi műkörmös világbajnokságon. Az első nemzetközi versenyén nem tért haza üres kézzel.

 

Mindössze hét éve dolgozik műkörmösként Drozdik Melinda és két éve versenyez. A szakma megszerzése után a szakoktatói tanfolyamot is elvégezte. Korábban volt már egy versenyfelkészítőn Kovács Gabriella világbajnoknál, az ő hatására kezdett el versenyezni. Eddig mindössze hét hazai versenyen vett részt, de hat alkalommal dobogós helyen végzett. A düsseldorfi verseny volt az első külföldi versenye, ahol világbajnoki címet szerzett.

Igazából a műköröm készítés technika verseny – meséli Melinda. Megadják azt, hogy milyen körmöt kell építeni, és erre kell gyakorolni. Magyarországot két versenyző képviselte, akik az országos bajnokságon, első helyen végeztek a porcelános és a zselés kategóriában. A zselés kategóriát én nyertem meg az elmúlt év decemberében. A világbajnokságon is ugyan olyan körmöt kellett készíteni minta az országos bajnokságon. Ez pedig nem volt más, mint körömágy hosszabbításos francia köröm, ami alapján milliméter pontosságra le kellett mérni a körmöket, amit a zsűri nagyon szigorúan értékelt. Nézték formailag, az anyagkidolgozást, a tisztaságot. Mindig francia körmöt kell készíteni, ami azt jelenti, hogy hófehér a vége. Mind a tíz körmöt fel kellett építeni, az egyik kézen a körmöket a verseny végén pirossal le kellett lakkozni. Két és fél óra alatt kellett elkészülni a tíz körömmel. Modellt mindenki saját maga választ, ami nagyon lényeges. A felkészítő tanárom Kovács Gabriella volt, aki 2011-ben lett porcelános világbajnok. A modellem pedig a kecskeméti Váradi Lilla, aki szintén szakmabeli. A verseny ideje alatt nagyon elfáradtam, mert nagyon kellett összpontosítani. Olyan volt, mintha egész nap dolgoztam volna.

A düsseldorfi világbajnokságon huszonöt ország képviseltette magát az országos bajnokaival. Melinda már a magyar bajnokságra is több hónapot készült. Januártól pedig már a világbajnokságra összpontosított. Hetente két-három alkalommal, több mint három órákat gyakorolt. A modelleket váltogatta, hogy a legjobbat tudja megtalálni. A versenymodelljén három alkalommal gyakorolt. Ismerni kell ugyanis a körmöt, amin dolgozik. A modellnek sem egyszerű a dolga, mert a két és fél órás versenyidő után, még ugyan ennyi időt vesz igénybe a zsűrizés is, és azt végig kell ülnie. Melinda nem tagadja, úgy utazott ki a versenyre, hogy világbajnok lesz. Megpróbálta a legtöbbet kihozni magából, felkészült annyira, hogy a legjobb lehessen, és ez sikerült is. A világbajnoki cím mellé egy hatalmas kupát is kapott, de pénzjutalmat is átvehetett. Drozdik Melindának Kiskunfélegyházán van egy szalonja, ahol nap, mint nap dolgozik. Budapesten pedig három éve oktat. A tanítványait arra buzdítja, hogy rengeteg gyakorlással, kitartással bármilyen eredményt el lehet érni. A világbajnoki cím után is ugyan úgy dolgozik és a törzsvendégeit továbbra is elvállalja. A későbbiek folyamán oktatóként szeretné a tapasztalatait átadni.