1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Színvonalas műsorral ünnepeltek Tiszaalpáron

A hagyományokhoz híven ezúttal is az Árpád téren emlékeztek meg Tiszaalpáron az 1848-as forradalomról és szabadságharcról.

 

A Himnusz elhangzása után dr. Vancsura István mondott ünnepi beszédet. A polgármester visszaemlékezett azokra az eseményekre, amelyek a forradalmat kirobbantották. Mint mondta, a szabadság olyan ideális állapotot jelent, amelyért forradalmak, háborúk törtek ki. A szabadságért vonultak utcára a márciusi ifjak, akiknek cselekedeteik örökre meghatározzák a magyar történelmet. Az 1848-as szabadságharc emléke nem múlik el soha és bízni kell abban, hogy az utókor is így gondolja. A szabadságharc azért is figyelemre méltó és felülmúlhatatlan, mert annyi kiváló egyéniség, annyi önzetlen hazafi soha nem szerepelt közéletünkben, mint akkor. Költői kérdésként tette fel, hogy 160 év múlva az 1990-től napjainkig tartó rendszerváltásnak nevezett időszak politikai elitjeiből, vajon hányat tud majd felsorolni az akkori magyar megemlékező?

Az ünnepi beszéd után az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanuló adtak műsort. Felelevenítették az egykor történt eseményeket, látványos és színvonalas produkciójuk méltán aratott tetszést a jelenlévők körében. Ezt követően, az önkormányzat, a pártok és civilszervezetek megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát.