1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Egész nap farsangoztak a lakiteleki óvodások

A lakiteleki Szivárvány óvodában pénteken tartották a farsangot. Nem volt olyan kisgyermek, aki ne öltözött volna jelmezbe. Jobbnál jobb, szebbnél szebb ruhákban pompáztak a kicsik.

 

A csoportok külön-külön tartották meg a farsangot. A gyerekeket egyenként le is fényképezték, hogy megmaradjon az utókornak, és évtizedek múlva is emlékezzenek majd rá, mikor már szülők, vagy nagyszülők lesznek, hogy 2014-ben minek öltöztek a farsangi mulatságon. A Katica csoport tagjai meglepetést is kaptak. Az óvó nénik ugyanis eljátszották a Piroska és farkas mesét. Olga néni volt Piroska, Gizi néni a farkas, Ili néni a nagymama, Magdi néni pedig a vadász. A gyerekek annyira beleélték magukat, a mesébe, hogy nem akarták megmondani a farkasnak, hová bújt el a nagymama és Piroska. Persze az óvó nénik is élvezték a mesét, sokat improvizáltak, így még érdekesebb volt, mint amit eredetiben lehet olvasni. Valamennyi csoport tagjait nem csak egyenként, de együtt is lefotózták az óvó nénikkel együtt. Ez már hagyomány az óvodában. Amikor vége volt a fényképezésnek, akkor jöhetett a tízórai.

Délután a szülők is részt vettek a farsangi mulatságban, amit a tornaszobában tartottak. Lehetett enni süteményeket, fánkot, és lehetett inni üdítőt. A kis néptáncosok megmutatták, hogy ők már milyen ügyesek, ki járt nekik a taps. Később a táncházban már a szülők is táncra perdülhettek. Ez a nap a farsangról szólt, és minden bizonnyal emlékezetes lesz, nem csak a gyerekek, de a szülők számára is.